„Šio torto gamyba man buvo visiška improvizacija, naujo skonio atradimas, kai norėjosi ko nors dar nematyto ir neragauto“, – tikina Laima Kulikajevienė.
Konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ ji atsiuntė savo sukurto skanėsto receptą.
Turėtų patikti tiems, kurie nuolat nori išbandyti ką nors naujo.
Tortas su karameliniu kremu ir braškėmis
Šviesus biskvitas
Reikalingi produktai:
- 3 kiaušiniai,
- 0,5 indelio sutirštinto pieno,
- 1 a. š. vanilinio cukraus,
- 160 g miltų,
- 2 a. š. kepimo miltelių.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti iki standžių putų. Likusius produktus gerai išplakti, įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus ir iškepti biskvitą, kurį vėliau perpjauti į 2 dalis. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
Karamelinis biskvitas
Reikalingi produktai:
- 1 kiaušinis,
- 0,5 indelio sutirštinto pieno „Rududu“,
- 100 g miltų,
- 100 g grietinės,
- 1 a. š. kepimo miltelių.
Gaminti taip pat, kaip šviesius biskvitus, tik šio gausis 1 sluoksnis.
Karamelinis kremas. Iki užvirimo pakaitinti 200 ml grietinėlės, nuėmus nuo kaitros į ją įmaišyti 0,5 indelio „Rududu“ ir palikti kelioms valandoms šaldytuve. Geriausiai per naktį. Atšaldytą masę gerai išplakti.
Šviesusis kremas. Jam paruošti varškės ir grietinėlės masę: gerai išplakti 200 g riebios grietinėlės su 180 g cukraus ir 1 v. š. vanilinio cukraus. Tuomet į masę įmaišyti 100 g pertrintos varškės.
Biskvitus sulaistyti sirupu iš vandens (100 ml) ir cukraus (2-3 šaukštai).
Sluoksniavimas. Ant šviesaus, sirupu sulaistyto biskvito dėti 2/3 paruošto karamelinio kremo. Likusią dalį palikti puošimui. Tuomet dėti karamelinį biskvitą, sulaistyti sirupu ir aptepti 2/3 grietinėlės-varškės kremo. Ant šio kremo sudėti pjaustytas braškes, likusį šviesų biskvitą. Biskvitą sulaistyti, užtepti likusį grietinėlės-varškės kremą, juo aptepant ir torto šonus. Viršų puošti karameliniu kremu, braškėmis ir migdolų riekelėmis.