Tad šiandien pateiksiu vieną receptuką iš galimų tūkstančių padažų variantų.
Šis receptas skiriamas tiems, kas neperka kepti paruoštų šašlykų parduotuvėje ir netingi užraugti patys.
Tiems, kas tingi tai daryti, šis padažas vargiai padės. Na, o visi kiti čiumpame rašymo priemones ir neriame į skonių jūrą.
Pamiršau paminėti svarbiausia: nerekomenduoju gaminti šio padažo, jeigu esate taupus žmogus. Nes dėl puikaus skonio svečiai jo daug suvalgo, ir netgi vieno, be šašlykų...
O jei svečiams jums nieko negaila, receptas kaip tik jums.
Šašlykų padažas
Reikės:
- pomidorų pastos. Stenkitės rasti tokią, kurios sudėtyje figūruoja 99% pomidorų tyrės,
- svogūnų galvų. Jų kiekis turi būti panašus kaip ir pomidorų tyrės,
- po ryšulėlį krapų, petražolių (negailėkite, gaminate sau),
- druskos,
- cukraus,
- maltos aitriosios paprikos,
- juodųjų pipirų,
- acto.
Jei jau viskas sudėta ant stalo, pradėkime gaminti. Pirma, ką padarysime, tai gerai išsiverksime. Pjaustysime svogūnus ir juos trinsime. Jei neturite virtuvės prietaisų kurie tai padarytų už jus, teks trinti grūstuvu, o tai garantuotos didesnės ašaros.
Kai jau sutrynėme ir išsiverkėme, dėkime po valgomąjį šaukštą druskos, cukraus, acto. Ir viską gerai išmaišykime. Tada sumalkime pipirų (pagal skonį). O ant viršaus sudėkime pomidorų pastą ir viską gerai išmaišykime. Krapus ir petražoles pasistenkime supjaustyti kuo smulkiau – taip geriau atsiskleis jų kvapas bei skonis.
Kai subėrėme žalumynus ir pradėjome viską maišyti, pamatėme, kad į virtuvę ėmė rinktis žmogeliukai iš aplinkinių kambarių, nes padažo kvapas gali nesudominti tik mirusio...
Žodžiu, jei kepant šašlykus kažkas nesigaus, šis superinis padažas puikiai tai užmaskuos. Jį galima valgyti ir vieną.
Receptu pasidalijo Riebus katinas