Jeigu jums nepriimtinas nei majonezas, nei kečupas, nei bet koks kitas pirktinis padažas, pasigaminkite patys. Tai tikrai nesudėtinga. O skanaujant padažą iš jogurto ir natūralių augalinių priedų iš viso sąžinė negrauš.
Mitybos konsultantė Emilija Miliauskė („Kuras kūnui“) mūsų skaitytojams siūlo lengvo, gaivaus ir pikantiško jogurtinio padažo receptą. Išbandykite jį su daržovėmis, salotomis, žuvimi ar net mėsa.
Pikantiškas padažas
Reikalingi produktai:
- saujelė šviežių krapų ir baziliko lapelių (galima įdėti ir petražolių),
- 150-200 ml natūralaus jogurto,
- 1 skiltelė česnako,
- 1 valg. š. citrinų sulčių,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Visus ingredientus suplakti maisto plaktuvu iki vientisos masės.