4 porcijoms reikės:
- 250 g maskarponės sūrio,
- 300 g graikiško jogurto be priedų,
- vanilės ir cukraus ar stevijos - pagal skonį,
- 250 g braškių,
- 65 g „Amarettini“ sausainių (ar „Damų pirštelių“),
- šaltos kavos sausainiams pamirkyti,
- kakavos desertui apibarstyti.
Kaip gaminti
Braškes nuplauti, nusausinti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Maskarponę, graikišką jogurtą, vanilę, cukrų ar steviją gerai išplakti.
Gaminame desertą. Sausainius vos pamerkti į kavą ir sudėti ant stiklinės dugno (po 5-6 vnt.), ant jų dėti maskarponės-jogurto sluoksnį, ant jo – supjaustytų braškių, vėl maskarponės-jogurto, sausainių, braškių ir t. t.
Viršų apibarstyti kakava ir padėti trumpam į šaldytuvą.
Skanaus!
Receptu pasidalino „Andželikos virtuvėlė“