Iškepkite krevečių – tai ir skanus, ir stalą puošiantis patiekalas“, – tikina Riebiu katinu prisistatantis tinklaraštininkas.
Grilyje keptų krevečių receptą jis pasiūlė konkursui „Pietūs po atviru dangumi“. Dalinamės jo receptu.
„Visų pirma švariai nuplaukite krevetes, gerai nusausinkite. Apibarstykite pipirais, įspauskite česnakų, druskos. Drąsiai naudokite ir aitriąją papriką.
Įspauskite citrinos sulčių, šaukštelį sojų padažo, tiek pat aliejaus. Išmaišykite. Palaikykite prieš kepant kelias valandas.
Kepkite virš žarijų, o jeigu naudojate keraminę kepsninę – 180 C temperatūroje apie 3-5 min. Nepersistenkite – ilgesnis kepimas gali išsausinti krevetes.
Aš dar ir iškeptas krevetes prieš patiekdamas apšlakstau citrinos sultimis“, – dar vieną patarimą davė mūsų skaitytojas.