Turbūt net nereikia sakyti, kad jos iš tiesų gardžios. Tiesa, jei netyčia neturite ar nemėgstate mandarinų, galite juos pakeisti vidutinio dydžio obuoliu – dieviška!
Morkų, salierų ir mandarinų salotos
2 didelėms porcijoms reikės:
- 2 didelių morkų,
- 2 didelių mandarinų,
- 1/4 saliero gumbo,
- 3 valgomųjų šaukštų išlukštentų saulėgrąžų,
- 1 didelio mėtos lapelio + kelių lapelių papuošimui,
- 4 valgomųjų šaukštų aliejaus,
- 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių,
- 2 arbatinių šaukštelių skysto medaus,
- druskos.
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais. Mandarinus nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, po to mažais gabalėliais. Saliero šaknį nulupkite ir sutarkuokite šiaudeliais. Susmulkinkite mėtų lapelį, sudėkite ant morkų, mandarinų ir salierų, išmaišykite.
2. Saulėgrąžas suberkite ant salotų. Į mažą stiklainį įpilkite alyvuogių aliejų, įspauskite citrinos sulčių, įdėkite medaus, stiklainį uždarykite ir gerai pakratykite, kol gausite vientisą padažą.
3. Užpilkite padažą ant salotų, įberkite žiupsnelį druskos, gerai išmaišykite ir nedelsdami valgykite.