Nors pradžia jau gera – juk šis skanėstas nekeptas, pagaminamas labai labai greitai.
Tai net ne receptas, veikiau – idėja, nes ingredientus galite keisti, pvz., vietoj maskarponės ir grietinės rinktis tik vieną iš jų, arba jogurtą, ar gerai, gerai išplaktą sviestą su kondensuotu. Net ir su petrinta varške išeitų.
Vyniotinis su bananais
Du biskvito papločius (turėjau atliekamus, karamelinio skonio) sumaigiau ir sumaišiau su maždaug 150 g maskarponės ir 150 g grietinės, 30 g cukraus (grietinę, maskarponę, cukrų išplakiau drauge).
Ta gauta masę išklojau ant popieriaus ir įdariau apkeptais bananais.
Bananus apkepiau taip – įbėriau į keptuvę 2 šaukštus cukraus, kai jis pradėjo ruduot, sudėjau bananus, vos vienai pusei apkepus (iki 1 min), apverčiau, įdėjau 30 g sviesto.
Kai cukrus buvo visiškai ištirpęs, sudėjau keptuvės turinį ant pagrindo, apšlakščiau citrinos sultimis ir to paties popieriaus pagalba, susukau.
Padėjau 15 min. į šaldytuvą.
Ištirpinau apie 30 g pieniško šokolado su šaukšteliu aliejaus ir apipyliau gautą vyniotinį.
Super lengvas, neįprastas ir skanus!
Šaltinis – „Mėgėja kepėja“.