Saldžiųjų bulvių blynai su cinamonu
2 porcijoms reikės:
2 saldžių bulvių (apie 250 g),
2 kiaušinių,
15 g kokosų miltų,
15 g migdolų miltų,
1/2 arb.š. cinamono,
žiupsnelio jūros druskos,
60-80 ml vandens arba migdolų pieno,
kokosų aliejaus blynams kepti.
Gaminimo eiga
1. Saldžias bulves nuskusti, supjaustyti ir išvirti nedideliame kiekyje vandens.
2. Nupilti vandenį ir sutrinti bulves šakute iki košelės. Atvėsinti.
3. Dubenyje suplakti visus blynų ingredientus.
4. Leisti tešlai pastovėti apie 20 min.
5. 1 kupinas šaukštas tešlos 1 blynui. Blynai nedideli.
6. Kepti 4 min vieną pusę ant nedidelės ugnies. Po poros minučių plona blynų mentele pakelti nuo dugno ir lengvai pastumdyti į šonus, kad neprisviltų, uždengus dangčiu dar pakepti. Atsargiai dviem mentelėm apversti (blynai trapūs) ir dar 2 min kepti kitą pusę.
7. Iškeptus blynus per sietelį „papudruoti“ kokosų miltais ir cinamonu.
Receptu pasidalino „Kuras kūnui“