Reikalingi produktai:
- 500 g varškės,
- 6 v. š. cukraus,
- žiupsnelis druskos,
- 2 kiaušiniai,
- 100 g miltų,
- vanilės esencijos,
- aliejaus,
- 100 g grietinės.
Kaip gaminti
Varškę gerai išmaišykite su 4 šaukštais cukraus ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite 1 kiaušinį ir 1 kiaušinio baltymą, dėkite miltus bei šlakelį vanilės esencijos ir gerai išmaišykite.
Formuokite rutuliukus, apvoliokite miltuose (užteks poros šaukštų) ir padarykite dubenėlius - per paplotėlių vidurį įspauskite duobutes.
Varškėtukus lengvai apkepkite šlakelyje aliejaus – apkepkite tik apačią!
Apkeptus varškėtukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Likusį kiaušinio trynį sumaišykite su 2 šaukštais cukraus bei grietine. Įdarą išpilstykite į varškėčių duobutes ir kepkite apie 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol gražiai paruduos.
Valgykite su mėgstamomis uogomis, džemais, grietine, uogienėmis.
Receptu pasidalino „Food for your mood“