Skanaukite su puodeliu kavos ar stikline pieno ir mėgaukitės saldžia palaima.
Sausainiai su šokolado gabaliukais
Reikalingi produktai:
- 1 puodelio miltų,
- 110 g minkšto sviesto,
- žiupsnelis druskos,
- 0,5 a. š. sodos,
- 1/3 puodelio rudojo cukraus,
- 1/3 puodelio baltojo cukraus,
- 1 kiaušinis,
- vanilinio cukraus,
- 175 g pieninio šokolado, sukapoto mažais gabalėliais,
- 100 g juodojo šokolado, sukapoto mažais gabalėliais.
Kaip gaminti
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą. Mikseriu ištrinkite minkštą sviestą su ruduoju ir baltuoju cukrumi, po poros minučių maišymo į muškite kiaušinį, dėkite vanilę, sumaišykite.
Pamažu supilkite miltus ir išmaišykite. Šaukštu įmaišykite į tešlą šokolado gabaliukus. Tešlą susukite į kamuolį, įvyniokite į plastiko plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai dviem valandoms. Arba laikykite pernakt.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir stikline išpjaukite apskritimus. Išdėliokite ant skardos palikdami tarpus ir dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite maždaug 14 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Jeigu mėgstate sūraus ir saldaus kontrastą, paruoštus kepti sausainius apibarstykite druskos dribsniais arba kristalais.
Atauškinkite ir skanaukite. Itin skanūs, kai dar šiek tiek šilti.