Obuoliais kvepiantys pietūs: vištiena su džiovintais vaisiais ir nealkoholinis sidras

Rudens savaitgaliais galime skirti daugiau laiko maistui ruošti, pasigaminti skanius, sočius patiekalus šeimos ar draugų susibūrimams. 

 Šefas A. Noreika siūlo rudeniškus pietus.
 Šefas A. Noreika siūlo rudeniškus pietus.
 Troškinys su vištiena.
 Troškinys su vištiena.
 Šefas A. Noreika.
 Šefas A. Noreika.
 Troškinys su vištiena.
 Troškinys su vištiena.
 Karštas nealkoholinis sidras.
 Karštas nealkoholinis sidras.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 6, 2018, 1:55 PM, atnaujinta Oct 4, 2021, 10:38 AM

Virtuvės šefas Arnas Noreika siūlo pasigaminti patiekalus su rudens gėrybėmis: vaisiai ir daržovės dabar yra patys gardžiausi, turi daugiausiai vitaminų ir kitų organizmui naudingų medžiagų. 

Kulinaras siūlo itin lengvai paruošiamą vištienos patiekalą, kuris bus sultingas ir itin kvapnus, o šalia jo puikiai tiks nealkoholinis obuolių sidras.

Orkaitėje troškinta vištiena su daržovėmis ir džiovintais vaisiais

Iš nurodytų produktų paruošite 3-4 porcijas, tad visa šeima bus soti. 

Reikalingi produktai:

  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 700 g vištos krūtinėlės be kaulo,
  • druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • 1/2 svogūno,
  • 2vnt. vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių,
  • 400 g Briuselio kopūstų,
  • 1 vidutinio obuolio (tinka ir kriaušė), 
  • 1/2 arb. š. džiovintų čiobrelių,
  • 1/2  arb. š. saldžiosios paprikos miltelių ,
  • 50 ml vištienos sultinio,
  • 900 gr virtų laukinių ryžių,
  • 50 g džiovintų spanguolių,
  • 50 g migdolų riekelių.

Kaip gaminti  

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Gilesnį kepimo indą ištepkite alyvuogių aliejumi. 

Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 arb. š. aliejaus, sudėkite vištos krūtinėlę, pagardintą druska ir pipirais, kepkite, kol gražiai apskrus, apie 8 min. kiekvieną pusę.  Apkepusią krūtinėlę išimkite ir palikite 10 minučių atvėsti, o vėliau  supjaustykite maždaug 2,5 cm dydžio gabalėliais. 

Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną, nedideliais kubeliais pjaustytas saldžiąsias bulves, Briuselio kopūstus, supjaustytus į 4 dalis ir kubeliais supjaustytą obuolį. Visa tai pagardinkite čiobreliais, paprika, druska ir pipirais.

Kepkite, kol daržovės ir suminkštės – apie 5 min. Tuomet į daržoves supilkite sultinį, jį užvirkite ir uždengę dangčiu dar pavirkite apie 5 min. Kai virimo laikas baigiasi, įmaišykite virtus ryžius, vištieną bei spanguoles, o gautą masę sudėkite į kepimo indą ir apibarstykite migdolų riekelėmis (galima pagardinti tarkuotu sūriu). Kepkite orkaitėje 20 min. 

Išėmę iš orkaitės prieš patiekiant patiekalą palaikykite maždaug 5 minutes, kol šiek tiek atvės. Skanaus! 

Prie šio patiekalo Arnas rekomenduoja pasilepinti karštu nealkoholiniu obuolių sidru, kurį galite pasigaminti tiesiog patys namuose, užtrukdami vos 20 minučių!

Naminis karštas obuolių sidras

Reikalingi produktai: 

  • 550 ml obuolių sulčių (puikiausiai tinka naminės sultys),
  • 275 ml vandens,
  • 2 cinamono lazdelės,
  • 2 gvazdikėliai,
  • 0,5 riekelėmis pjaustyto apelsino su žievele,
  • 2-3 nedidelės imbiero riekutės (galima ir daugiau, jeigu mėgstate imbierą).

Viską sumaišykite dideliame puode ir virkite 15 minučių arba ilgiau, jeigu norite išgauti sodresnį skonį. Išvirę nukoškite per sietelį, susipilstykite į stiklines ir mėgaukitės puikiu naminiu sidru!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.