Salotos su keptu moliūgu ir burokėliais
Iš nurodyto produktų kiekio išeis 2 porcijos, joms pagaminti užtruksite apie 30 min.
Reikalingi produktai:
- 1 burokėlis;
- 150 g moliūgo;
- šlakelis aliejaus;
- druskos;
- 2 saujos salotų lapelių (naudojau mišinį);
- šlakelis slyvų padažo (galite vietoj jo lašinti citrinų sulčių);
- 50 g fetos sūrio;
- žiupsnis grūstų pipirų.
Kaip gaminti
Burokėlį nulupame, supjaustome plonais griežinėliais. Moliūgo žievę nulupame ir supjaustome kubeliais. Daržoves sudedame į kepimo skardą. Apšlakstome aliejumi ir pabarstome druska. Pašauname kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę 15 min.
Salotas nuplauname. Sudedame į lėkštę. Ant viršaus išdėstome keptas daržoves, barstome fetos sūrį.
Salotas apšlakstome padažu, pagardiname šviežiai grūstais pipirais ir druska.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“