Prireiks (vienam stiklainiukui):
- ½ puodelio ekologiškų viso grūdo avižų dribsnių,
- 3 valg. šaukštų ekologiškų ispaninių šalavijų sėklų,
- 1 puodelio ekologiško ryžių pieno,
- 1 arb. šaukštelio ekologiško agavų sirupo,
- 1 arb. šaukštelio cinamono.
- Pabarstukams: ožerškio (goji), šilkmedžio uogų, kedrų riešutų.
Kaip gaminti
Vakare į stiklainiuką supilti ir gerai išmaišyti ispasninių šalavijų sėklas su puse puoduko ryžių pieno.
Tada supilti likusį pieną, avižų dribsnius, cinamoną ir agavų sirupą ir vėl labai gerai išmaišyti.
Palikti stiklainiuką šaldytuve per naktį.
Iš ryto stiklainiuką atidarykite, papuoškite pabarstukais ir skanaukite pusryčiams arba neškitės į darbą.
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Vegan Pipiras“.
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Daugiau receptų – „AuGalingas pirmadienis“