Jos siūloma silkė tiks ir su duona, ir su karštomis bulvėmis.
Kūčių užkandis „5S“
Reikia (pagal valgytojų kiekį):
• 100-150 g silkės,
• saulėgrąžų saujelės,
• linų sėmenų saujelės,
• sezamų saujelės,
• moliūgų sėklų saujelės,
• 2 vidutinio dydžio svogūnų,
• kelių griežinėlių džiovintų morkų (suteiks aromato, skonio bei spalvos),
• aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Saulėgrąžas, sezamų bei moliūgų sėklas ir linų sėmenis truputį pakepinti sausoje keptuvėje.
Svogūnus supjaustyti labai mažais gabaliukais ir pakepinti su džiovintų morkų gabaliukais (kuo mažesniais), kol taps gintarinės spalvos. Kol keps, morkų gabaliukai suminkštės.
Saulėgrąžas galima sumaišyti su keptais svogūnais. Galima atskirai palikti, kol atvės. Tada dėti į lėkštę pirma svogūnus, o ant jų – sėklas. Ir šiek tiek sėkliukių – ant silkės jai papuošti.
Tinka su duona, karštomis bulvėmis.
„Skanaus!“ – palinkėjo Silvė.