Šis šeštadienis ne išimtis – kulinarijos studijos šeimininkas šmaikštusis Gianas Luca Demarco vėl pamalonino lietuvių širdis ir prikepė lietinių blynų su šoninės ir itališko sūrio įdaru.
Jie labai tiks vėlyviems sotiems pusryčiams. Ali nustebo sužinojęs, kad lietiniai gaminami ir Italijoje, ir iš pradžių skeptiškai žiūrėjęs į kolegos receptą, paragavęs blynų, patvirtino, kad tai geriausias patiekalas pusryčiams.
Naudingi ir paprasti patarimai, kokia eile dėti ingredientus į lietinių blynų tešlą, kad ji būtų vientisa – laidoje „Gardu Gardu“!
Lietiniai blynai su šoninės ir taledžo sūrio įdaru
Reikalingi produktai
Lietiniams:
- 500 ml pieno,
- 250 g miltų,
- 3 kiaušinių,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
- sviesto arba aliejaus kepti.
Įdarui reikės:
- 200 g plonai pjaustytos š. rūkytos šoninės,
- 200 g itališko taledžo sūrio,
- saujelės tarkuoto parmezano sūrio,
- žiupsnelio persilado prieskonių.
Kaip gaminti
Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti pieną, išmaišyti ir suberti miltus. Šluotele viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Įberti druskos, pipirų ir permaišyti.
Blynus kepti įkaitintoje ir sviestu arba aliejumi išteptoje keptuvėje ant vidutinės kaitros.
Iškepusius blynus įdaryti kiekvieną su sūrio ir šoninės riekelėmis. Sulankstyti į trikampes „kišenėles“ ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Apibarstyti persilado prieskoniais ir gausiai užberti parmezano sūrio. Kepti apie 10 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol išsilydis sūris ir blynai gražiai apskrus.
Skanaus!