Veganiškas kokosinis tortas be miltų ir cukraus

Man tortas visada turėjo būti storas ir riebus. Juk kaipgi kitaip jį pavadinsi tortu? Bet pakeitusi mitybos įpročius turėjau ieškoti liesesnių alternatyvų.

 Veganiškas kokosinis tortas.<br>I.Deksnės (Index Photography) nuotr.
 Veganiškas kokosinis tortas.<br>I.Deksnės (Index Photography) nuotr.
 Veganiškas kokosinis tortas.<br>I.Deksnės (Index Photography) nuotr.
 Veganiškas kokosinis tortas.<br>I.Deksnės (Index Photography) nuotr.
 Veganiškas kokosinis tortas.<br>I.Deksnės (Index Photography) nuotr.
 Veganiškas kokosinis tortas.<br>I.Deksnės (Index Photography) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Trilupaitė, „Skaniai sveikai“

Dec 28, 2018, 9:28 AM

Prisipažinsiu, iš pradžių ne itin džiaugiausi veganiškais skanėstais iš džiovintų vaisių ir riešutų, bet pamažu prie jų pripratau ir dabar riebių tortų nebevalgau.

Cukraus nebetoleruoju, tad ieškau įvairių alternatyvų saldėsiams. Šis tortas šiek tiek saldžiarūgščio kokosų skonio. Be cukraus, su vos keliais šaukštais medaus. Lengvai paruošiamas – nepavykti tiesiog negali.

Veganiškas kokosų tortas

Pagrindui reikės:

1 puodelio maltų lazdynų riešutų, 

2 puodelių džiovintų abrikosų (išmirkytų vandenyje)

1/2 puodelio aviečių,

1/3 a. š. cinamono,

6 v. š. kokosų aliejaus.

Viršutiniam sluoksniui reikės:

1 puodelio anakardžių (išmirkytų vandenyje),

2 puodelių kokosų drožlių,

4 v. š. medaus,

1/2 citrinos sulčių, 

3/4 puodelio kokosų aliejaus,

1 1/2 puodelio šilto vandens.

Papuošti – bet kokių saldžiarūgščių uogų.

Kaip gaminti

Pagrindui skirtus ingredientus sumalkite iki vientisos masės. 18 cm torto formos dugną išklokite šia mase ir dėkite į šaldytuvą, kol ruošite viršutinį sluoksnį.

Trintuvu sumalkite anakardžius, tada sudėkite likusius ingredientus, viską sumalkite ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Vanduo suminkštins kokosų drožles, padės joms išbrinkti.

Kokosų masę dėkite ant torto pagrindo, išlyginkite paviršių, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldiklį sustingti. Laikykite pusvalandį, tada tortą perkelkite į šaldytuvą.

Tortas jau paruoštas valgyti. Išimkite iš formos, puoškite uogomis, jei reikia – žvakėmis ir mėgaukitės puikiu gaiviu skoniu.

Tortą pjaustykite atsargiai, jis gana trapus.

Recepto šaltinis: „Skaniai sveikai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.