Pastangų daug nereikės, laiko taip pat, o skonis – 10 balų. Šiuos roksus kepam kartu su dukra. Man tereikia pasakyti, kas po ko, ir penkiametė pati viską padaro. Jei sugeba penkių metų vaikas, sugebėsit ir jūs!
Roksai iš angliškos receptų knygos, todėl pristatomi kaip škotiški prieskoniais gardinti. Nežinau, kuri dalis škotiška, bet skonis vienas geriausių kada nors ragautų.
Patarimai, pastebėjimai. Apibarstymui naudojau „Demerara“ cukrų. Jei neturite, tiks bet koks kitas cukrus. Miltus naudojau specialius kepiniams, jau sumaišytus su kepimo milteliais ir soda, todėl nieko papildomai nereikia. Jei tokių miltų neturite, galite patys susimaišyti. Proporcijos čia. Džiovintų vaisių mišinį pirkau iš parduotuvės. Sudėtis: razinos, cukatai ir pan. Jei neturite, tiks ir vien razinos.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Labai skanu, kartosiu. Netrūksta absoliučiai nieko. Skonis tobulas, kvapas nuo prieskonių taip pat. Plutelė su cukraus kristalais – traški. Mmmm. Kepiau daug kartų.
Škotiški roksai
Receptas adaptuotas iš knygos „Bake it better: Classic Cakes“
Reikalingi produktai
- 10 roksų pagaminti reikės:
- 225 g miltų kepiniams (angl. self-raising flour),
- 1/2 šaukštelio maltų prieskonių mišinio (cinamono, imbiero, muskato ir pan.),
- 1/4 šaukštelio malto imbiero miltelių,
- žiupsnelis druskos,
- 85 g nesūdyto sviesto, šalto ir pjaustyto kubeliais,
- 85 g smulkaus cukraus,
- 100 g džiovintų vaisių mišinio,
- 1 vidutinio kiaušinio,
- 2 šaukštai pieno,
- 1 šaukštas cukraus „Demerara“ pabarstymui.
Kaip gaminti
Miltus, prieskonius, druską persijokite.
Sudėkite supjaustytą šaltą sviestą.
Miltus ir sviestą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupininė masė.
Įmaišykite cukrų ir džiovintus vaisius.
Ąsotėlyje suplakite kiaušinį ir pieną.
Supilkite kiaušinių-pieno mišinį į miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Šaukštu ant kepimo formų dėkite tešlą (kepimo formas išklokite kepimo popieriumi). Tešlos viršų apibarstykite „Demerara“ cukrumi.
Kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje (180 C orkaitėje su ventiliatoriumi) 12-15 minučių arba kol gražiai paruduos ir sutvirtės.
Atvėsinkite ant grotelių.
Receptu pasidalijo „Baking secrets“