Dažnai tenka išgirsti nusistovėjusį stereotipą, neva sumuštiniai – tai atsibodęs ir labai nesveikas reikalas. Manau, tereikia fantazijos ir noro išbandyti kažką naujo!
Žalia spalva šiuose sumuštiniuosoe tiesiog užburia. Česnakas apsaugos nuo siautėjančių ligų, o sūrio niekada nebus per daug – toks mano šūkis.
Kepti sumuštiniai su avokadais
Reikės:
- 1 avokado,
- 1 česnako skiltelės,
- 2 puodelių špinatų,
- 4 riekelių mėgstamos šviesios duonos,
- 2 šaukštelių sviesto,
- 50 g ožkų pieno sūrio,
- 1 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio,
- druskos, pipirų,
- alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti
Avokadą, česnaką, ožkos sūrį, špinatus sudedame į maisto smulkintuvą, pagardiname druska ir pipirais.
Susmulkiname iki vientisos konsistencijos ir įmaišome tarkuotą mocarelą.
Ant kiekvienos duonos riekelės užtepame sviesto.
Dedame pusę sumuštinių riekelių sviestine puse žemyn, ant viršaus paskirstome avokadų, špinatų ir sūrio mišinį. Apdengiame likusiomis riekelėmis sviestine puse į viršų.
Įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumi, dedame sumuštinius. Pridengiame, kad sūris išsilydytų.
Kepame kiekvieną pusę apie 2-3 minutes, kol duonelė taps rusvai auksinės spalvos, o sūris išssilydys. Atsargiai apverčiame mentele.
Galite drąsiai kepti grilyje be papildomų riebalų – šį kartą taip dariau aš.
Receptu pasidalijo „Food for your mood“