Reikalingi produktai:
- 700 g jautienos faršo (man patinka riebesnis),
- 4 riekės batono be plutelės,
- 1 kiaušinis,
- 2 šaukštai česnakų granulių,
- 2 šaukštai svogūnų miltelių,
- 1 šaukštas kumino,
- 1 šaukštas saldžiosios paprikos,
- smulkiai pjaustyta raudonoji paprika,
- sauja smulkintų petražolių,
- saujelė smulkintų krapų,
- druska, juodieji pipirai.
Kaip gaminti
Viską dedame į didelį indą ir minkome 20 minučių. Galima naudoti virtuvės kombainą, bet tada įminkysit mažiau meilės.
Uždengiame plėvele ir pastatome pusvalandžiui į šaldytuvą.
Formuojame ant iešmų kebabus ir kepame kelias minutes kiekvieną pusę. Žarijos turi būti gerai įsidegusios ir pasidengusios baltais pelenais. Ugnies neturi būti.
Patiekiame su jogurtiniu padažu, avokadu. Galima pasipjaustyti šviežio svogūno.
Labai tinka indiška duona paratha. Jeigu nėra – naudojam lavašą ar tortiliją. Taip pat galima išsivirti ryžių.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“