Sprandinės suktinukai su paprikų ir svogūnų įdaru
2–3 porcijoms reikės:
- 5 vnt. didelių kiaulienos sprandinės kepsnių;
- maltos raudonosios paprikos;
- maltų juodųjų pipirų;
- 10 vnt. šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
Įdarui:
- 1 raudonosios paprikos;
- 1 svogūno;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Sprandinės kepsnius plonai išmuškite iš abiejų pusių ir apibarstykite malta raudonąją paprika ir maltais pipirais.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką ir pusžiedžiais - svogūną. Kepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės, tuomet pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Paruoštą įdarą padalinkite ant kepsnių, atsargiai susukite, apvyniokite kiekvieną 2 šoninės juostelėmis ir sutvirtinkite mediniais pagaliukais.
Suktinukus apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių ir sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
Dėkite į įkaitintą iki 185 laipsnių orkaitę ir kepkite 35-40 min.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!