Konditerio patarimai, kaip kepti eklerus – skanėstą, kurį dievina ne tik prancūzai

Tradiciškai šeštadienio rytą virtuvės profesionalai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas kviečia pasigaminti gardžių patiekalų. 

 Eklerai.<br>123rf nuotr.
 Eklerai.<br>123rf nuotr.
 Eklerai.<br> TV3 nuotr.
 Eklerai.<br> TV3 nuotr.
 Tradiciškai šeštadienio rytą virtuvės profesionalai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas kviečia pasigaminti gardžių patiekalų. <br> TV3 nuotr.
 Tradiciškai šeštadienio rytą virtuvės profesionalai Gianas Luca Demarco ir Ali Gadžijevas kviečia pasigaminti gardžių patiekalų. <br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 12:35 PM, atnaujinta Mar 1, 2019, 12:40 PM

Televizijos laidoje „Gardu Gardu“ Ali šį kartą pagamins Giano Lucos mėgstamiausią prancūziškos kilmės desertą – eklerus. Klasikinius plikytos tešlos pyragaičius jis įdarys plikytu vaniliniu kremu. 

Temperamentingasis italas televizijos žiūrovams išduos, kad pas Ali darbe jis turi net savo šaldytuvą, užpildytą eklerais.

Žiūrėkite laidą, ir sužinosite, koks desertinis kremas gali būti tituluojamas kremų karaliumi, kaip iškočiotą tešlą iškloti kepimo formoje bei kitas kulinarijos ir konditerijos įdomybes.

Klasikiniai eklerai su plikytu vaniliniu kremu

Reikalingi produktai

Eklerams:

100 ml pieno,

100 ml vandens,

20 g cukraus,

90 g sviesto,

120 g miltų,

3 kiaušinių,

žiupsnelio druskos.

Kremui:

250 ml pieno,

30 g sviesto,

40 g cukraus,

20 g kukurūzų krakmolo,

žiupsnelio druskos,

3 kiaušinių trynių,

0,5 vanilės ankšties. 

Kaip gaminti 

Į prikaistuvį supilti pieną, vandenį, įdėti sviestą ir suberti cukrų bei žiupsnelį druskos. Įjungti kaitrą, maišyti bei kaitinti, iki sviestas ištirps ir viskas užvirs. Tada nukelti nuo kaitros ir po truputi suberti miltus bei nuolat maišyti iki masė sušoks į gumulą. 

Prikaistuvį vėl pastatyti ant kaitros ir nuolat maišyti, kol išgaruos drėgmė bei liks vientisa blizgi masė. Gautą tešlą įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius bei nuolat maišyti iki vientisos, tamprios ir blizgios masės. 

Tada sudėti ją į konditerinį maišelį su 12 mm žvaigždutės formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti eklerus – maždaug 10 cm ilgio juosteles. Kepti iki 140°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių su kaitinimo iš apačios rėžimu.

Iškepusius eklerus atvėsinti, galuose padaryti po skylutę.

Prikaistuvyje užvirti pieną.

Dubenyje sumaišyti birius produktus: cukrų, kukurūzų krakmolą ir žiupsnelį druskos. Sudėti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tada įdėti vanilės ankšties sėklytes ir vėl gerai išmaišyti. Į gautą masę po truputį supilti užvirusį pieną ir nuolat maišyti šluotele. Gautą masę perdėti atgal į prikaistuvį ir kaitinti ant silpnos kaitros bei nuolat maišyti, kol gausis blizgi kreminė masė. Kai pradės garuoti, nukelti nuo kaitros ir perdėti į vėsų indą. Įdėti sviestą ir maišyti, kol jis ištirps. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir pripildyti juo eklerus iš abiejų pusių pro skylutes.

Prieš patiekiant leisti 10 minučių pastovėti.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Ukrainos nepasiekia žadėtoji pagalba?