Lengvai pagaminama traški kiauliena su ananasais: visi liks sužavėti

Receptas mėgstantiems kinų virtuvę ir saldžiarūgštį patiekalų skonį. Ruošdami šią kiaulieną ilgai neužtruksite, o rezultatas pradžiugins visus.

 Kiauliena su ananasais.<br> 123rf nuotr.
 Kiauliena su ananasais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2019, 10:58 AM, atnaujinta Mar 6, 2023, 7:40 PM

Traški kiauliena su ananasais 

Reikės:

  • 600 g kiaulienos kumpio ar mentės,
  • nedidelės skardinės konservuotų ananasų,
  • vienos žaliosios paprikos, 
  • 4 skiltelių česnako, 
  • 1 kiaušinio, 
  • 2 v. š. krakmolo, 
  • 3 v. š. pomidorų pastos, 
  • 3 v. š. ryžių acto, 
  • 1 v. š. rudojo cukraus,
  • druskos, pipirų.

Kaip gaminti 

Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite druska ir pipirais. Suberkite krakmolą, apvoliokite mėsą, įmuškite kiaušinį ir dar kartą permaišykite. 

Į gilesnę keptuvę ar puodą pilkite aliejaus, įkaitinkite ir suberkite mėsą, iškepkite nuolat maišydami. 

Baigiant kepti berkite supjaustytą papriką, kapotus česnakus.

Ananasus susmulkinkite, supilkite su skysčiu į mėsą, dėkite pomidorų padažo, ryžių acto, berkite cukraus, druskos, išmaišykite ir pakaitinkite minutę-dvi, kol padažas sutirštės. 

Patiekite su virtais ryžiais ir šviežių agurkų salotomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.