Aštrus troškinys, kuriuo pradžiuginsite ir šeimą, ir draugus

Energingai ir linksmai nusiteikę laidos „Gardu gardu“ vedėjai praėjusį šeštadienį televizijos žiūrovams paskleidė ne tik daug užkrečiančio juoko, bet ir daug viliojančių kvapų.

 Aitriųjų paprikų troškinys su kukurūzų traškučiais.<br> TV nuotr.
 Aitriųjų paprikų troškinys su kukurūzų traškučiais.<br> TV nuotr.
 TV nuotr.
 TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 20, 2019, 11:07 AM, atnaujinta Mar 20, 2019, 11:58 AM

Profesionalus virtuvės šefas Gianas Luca Demarco pasirinko visiškai jam nebūdingą patiekalą – visame pasaulyje gerai žinomą ir keliantį bene daugiausiai ginčų dėl savo kilmės. Taigi, Gianas Luca pagamino aštrųjį pupelių ir mėsos troškinį „Chilli con Carne“ ir patiekė jį su kukurūzų traškučiais. 

Šiuo patiekalu pradžiuginsite visus į svečius užsukusius draugus.

„Chili con Carne“ pagal Gianą Lucą

Reikės:

1 pakelio kukurūzų traškučių „Nachos“,

500 g maišyto jautienos ir kiaulienos faršo,

1 raudonosios paprikos,

1 skardinės (400 g) konservuotų raudonų pupelių,

1 skardinės (400 g) konservuotos pamidorų tyrės arba smulkintų pomidorų be odelės,

100 g tarkuoto čederio sūrio,

1 mėlynojo svogūno,

2 nuluptų česnako skiltelių,

„Tabasco“ padažo,

juodojo balzaminio acto,

ypač tyro alyvuogių aliejaus,

0,5 v. š. rūkytos paprikos,

žiupsnelio druskos,

žiupsnelio džiovintų aitriųjų paprikų,

žiupsnelio persilado prieskonių.

Kaip gaminti

Svogūną ir česnaką supjaustyti labai smulkiai, papriką – vidutinio dydžio kubeliais.

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūną ir česnaką bei apkepinti juos ant aukštos kaitros. 

Įberti džiovintų aitriųjų paprikų, persilado, išmaišyti. 

Tada sudėti papriką, pamaišyti ir pakepti porą minučių. Sudėti faršą ir viską apkepinti nuolat maišant medine mentele ir smulkinant faršą. 

Kai mėsa apkepa ir pradeda kibti prie keptuvės, įpilti gerą šlakelį juodojo balzaminio acto ir išmaišyti. Tada supilti pomidorų tyrę, įpilti „Tabasco“ padažo pagal skonį ir įberti druskos bei rūkytos paprikos. Gerai išmaišyti ir paragauti. Jei trūksta kažkokių prieskonių, dar kartą jų įdėti. 

Suberti pupeles, gerai išmaišyti, sumažinti kaitrą ir palikti troškintis 8-10 minučių. Jei padažui pritrūksta drėgmės, įpilti vandens arba sultinio ir vėl išmaišyti.

Patiekti dubenėliuose, gausiai apiberti tarkuotu čederio sūriu ir valgyti kartu su kukurūzų traškučiais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.