Pamatę kotletų nuotrauką ko gero dauguma sakysite:ir vėl kotletai? Na ir ką čia iš jų jau išrasi naujo, kai viskas ir taip su jais aišku.
Aš neišradinėju, o tiesiog gaminu tai, kas patinka man ir mano šeimai, bei draugams.
Ir tikrai nerašysiu kaip dabar įprasta: taip iškepę kotletus kitaip jų nekepsite. Aš kepsiu, nes noriu išbandyti visokius variantus, o ne sustoti ties vienu.
Šie kotletai mums patiko, nes buvo ir minkšti, ir skanūs, ir daug laiko neatima, o svarbiausia – jie kitokie nei mums įprasti.
Gaminimo laikas: 15 min.
Ingredientai (4 asmenims):
- 500 g kalakutienos maltos mėsos;
- 1 svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- 2 šaukštai terijakio padažo;
- 1 šaukštas majonezo;
- 4 šaukštai aliejaus;
- džiovintų slyvų;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų baltųjų pipirų;
- džiūvėsėlių apvoliojimui.
Į maltą mėsą įtarkuokite svogūną, įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, sudėkite majonezą, pilkite terijakio padažą ir gerai išmaišykite.
Formuokite kotletukus į vidų įspausdami po džiovintą slyvą. Apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol iškeps.
Tiekite su mėgstamu garnyru.
Receptu pasidalijo: „Samčio užrašai“