Vieno kąsnio sumuštiniai su burokėliu ir silke
Sumuštiniams reikės:
- silkės;
- burokėlių lapų;
- ruginės duonos.
Burokėlių humusui:
- 400 g virtų burokėlių;
- 400 g konservuotų avinžirnių;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- 2 v. š. sesamų pastos (tahini);
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 3 skiltelių česnako;
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Virtus burokėlius supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos ir dedame kepti 20 minučių į 200 °C orkaitę. Iškepus leidžiame atvėsti.
Į trintuvą dedame avinžirnius, sezamų pastą, aliejų, įspaudžiame citrinos sultis, českaną, įberiame druskos, pipirų, ir keletą šaukštų vandens. Sudedame keptus burokėlius ir malame iki vientisos masės.
Duoną supjaustome norima forma, aptepame burokėlių humusu, dedame burokėlių lapus ir silkės gabalėlius.
Burokėlių humusas – puikus pasirinkimas sumuštiniams: sveika, skanu, gausu vitaminų. O silkė su burokėliais, kaip žinia – vienas mėgstamiausių lietuvių patiekalų, tad kodėl gi nepabandžius šiek tiek paimprovizuoti, ir šio nuostabaus dueto nepateikus šiek tiek kitaip?
Silkė su šviežutėliu burokėlių humusu ir paprasta rugine duona sukūrė tradicinį, tačiau ne visai tradicišką skonį. Lėkštėje šie gražuoliai atrodo puikiai!