Štai jums pristatau greitai pagaminamo, nesudėtingo braškių pyrago receptą, kuris yra purus, drėgnas ir, žinoma, labai skanus.
Pridursiu tik tiek, kad prie šio pyrago nereikėjo nei kavos, nei arbatos, o tai jau daug ką pasako.
Pyragas su braškėmis
Reikės:
- 300-400 g braškių,
- 200 g miltų,
- 200 ml kefyro,
- 200 g cukraus,
- 200 g sviesto,
- 4 kiaušinių,
- 2 a.š. kepimo miltelių,
- sviesto ir džiūvėsėlių (skardai sutepti).
Kaip gaminti
Sviestą ištirpinau ir suplakiau su cukrumi.
Atskyriau kiaušinių trynius nuo baltymų.
Į tirpintą sviestą su cukrumi, plakdama po vieną sudėjau kiaušinių trynius, supyliau kefyrą.
Subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau.
Kiaušinių baltymus išplakiau iki standžių putų ir įmaišiau į masę.
Galiausiai sudėjau pjaustytas braškes ir saują šilauogių (nebūtinai) ir išmaišiau.
Kepimo formą (24 cm) ištepiau sviestu ir apibarsčiau džiūvėsėliais.
Supyliau paruoštą masę, o ant viršaus sudėjau perpus perpjautas braškes (kad braškės kepdamos nesukristų į pyrago vidų, jas apvoliojau miltuose).
Pyragą kepiau 180 laipsnių temperatūroje 45-50 min.
Ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku.
Skanaus!