Porcijos: 4.
Užtruksite apie 35 min.
Ingredientai:
- 10 žalių bulvių;
- 3 virtos bulvės;
- Žiupsnis druskos;
- 2 v. š. bulvių krakmolo.
Spirgučių padažui:
- 1 svogūnas;
- 70 g sūdytos šoninės;
- 1 v. š. grietinės;
- Žiupsnis druskos.
Bulves sutarkuojame, nusunkiame. Virtas bulves sumalame. Jų masės turėtų būti 3 kartus mažiau nei žalių bulvių masės (taip pat, kaip ir ruošiant masę cepelinams). Beriame druskos, krakmolo. Išmaišome masę. Drėgnomis rankomis formuojame bandeles ir dedame virti į pasūdytą vandenį. Verdame apie 20 min. Valgėme su spirgučių padažu.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“