Pats gaminimas visai nesudėtingas. Ingredientų nėra daug.
Pyragą kepiau apie 55 min. Kiekviena orkaitė kepa šiek tiek skirtingai, tad nuo 40 min. reikia stebėti kepimo procesą. Išėmus iš orkaitės pyragas būna labai minkštas. Atvėsęs jis sutvirtėja. Tik tada galima jį išimti iš kepimo formos ir ragauti.
Maskarponę galima keisti kreminiu sūriu, pvz. „Philadelphia“. Šilauoges – avietėmis, braškėmis, mėlynėmis. Jeigu uogos yra drėgnos ar šaldytos, reikėtų jas sumaišyti su šaukšteliu miltų.
Pyragas su šilauogėmis, maskarpone ir trupininiu viršumi
Paruošimo laikas: 10 min., gaminimo laikas – 50 min.
Reikalingi produktai
Pyragui:
- 1 1/2 st. (190 g) miltų,
- 2 kiaušiniai,
- 80 g sviesto,
- 1/2 st. (100 g) kefyro,
- 1/2 st. (80 g) cukraus,
- 1 1/2 arbat. š. kepimo miltelių,
- 1 arbat. š. vanilės ekstrakto,
- žiupsnelis jūros druskos
Įdarui:
- 250 g maskarponės,
- 3 valg. š. cukraus,
- 1 kiaušinis,
- 1 1/2 st. šilauogių.
Trupiniams:
- 1/2 st. miltų,
- 1/4 st. cukraus,
- 3 valg. š. sviesto.
Gaminimas
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Ant 22 cm skersmens kepimo formos dugno dėti kepimo popierių, šonus ištepti sviestu.
Vidutinio dydžio inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius.
Dideliame inde elektriniu plakikliu išplakti sviestą ir cukrų iki purios, kreminės masės.
Supilti kiaušinius ir lengvai išplakti.
Įpilti kefyro, vanilės ekstrakto. Išplakti iki vientisos masės.
Per du kartus suberti miltus. Mentele sumaišyti iki vientisos masės. Tešlą sukrėsti į kepimo formą.
Elektriniu plakikliu lengvai išplakti maskarponę, cukrų, kiaušinį ir miltus. Šią masę paskirstyti ant pyrago tešlos. Užberti šilauoges.
Inde sumaišyti trupininio viršaus ingredientus. Maišyti šakute ar rankomis, kol susidarys nedideli gabaliukai. Jais apibarstyti pyrago paviršių.
Kepti apie 50-55 min. Išimti iš formos, kai pyragas atvės.
Receptu pasidalijo „Skanauk su Aušra“