Triušienos troškinys pagal žinomo šefo receptą

Saldu, rūgštu, aštru. Gianas Luca Demarco, laidoje „Gardu Gardu“ ruošdamas triušieną, nepabijojo į troškinį įdėti vynuogių. Rezultatas suteiks ypatingų pojūčių.

 Troškinta triušiena su alyvuogėmis ir vynuogėmis.<br>TV3 nuotr.
 Troškinta triušiena su alyvuogėmis ir vynuogėmis.<br>TV3 nuotr.
 Troškinta triušiena su alyvuogėmis ir vynuogėmis.<br>TV3 nuotr.
 Troškinta triušiena su alyvuogėmis ir vynuogėmis.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 11:16 AM, atnaujinta Sep 13, 2021, 10:46 AM

Triušienos troškinys su vynuogėmis

Reikės:

  • 400 g triušienos filė,
  • 150 g Kalamatos alyvuogių,
  • 1 mėlynojo svogūno,
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus,
  • persilado prieskonių,
  • 100 ml raudonojo vyno,
  • 100 g raudonųjų ir žaliųjų vynuogių,
  • pipirų,
  • druskos,
  • šlakelio balzaminio acto.

Kaip gaminti 

Triušienos filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Svogūną supjaustykite riekelėmis.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus ir apkepinkite triušieną, pagardintą persilado prieskoniais. Tuomet sudėkite svogūnus. 

Apkepus įpilkite raudonojo vyno ir troškinkite apie 10 min. 

Pasmulkinkite alyvuoges ir taip pat sudėkite į keptuvę. Pagardinkite druska ir pipirais. Vynuoges perpjaukite perpus ir likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėkite į keptuvę. 

Prieš valgant užpilkite šlakelį balzaminio acto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?