Aš pyragą kepiau didelėje kepimo formoje, todėl jis gavosi nestoras (matosi nuotraukoje, kokio storio iškepė). Jeigu pyragą keptumėte mažesnėje formoje, tuomet, žinoma, pyragas iškeptų storesnis. Bet man tuo ir patinka šis pyragas, kad gablėliai ploni, nedideli, tada biskvitas puikiai susiderina su kavos glaisto kiekiu.
Norėdami dar labiau sustiprinti kavos skonį, į glaistą galite įmaišyti šiek tiek maltos kavos granulių.
Kavos pyragas
Iš nurodyto produktų kiekio išeis 12 porcijų
Tešlai reikės:
- 290 g miltų
- 175 g cukraus
- 150 g margarino
- 180 ml pieno
- 2 kiaušinių
- 2 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių
- 2 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- 1 žiupsnio druskos
Kavos glaistui reikės:
- 175 g miltelinio cukraus
- 60 g sviesto (kambario temperatūros)
- 4 valg. š. šilto vandens
- 2 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių
- 2 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 1,5 arb. š. tirpios kavos miltelių
Gaminimas
Margariną ištirpiname mikrobangš krosnelėje ir paliekame šiek tiek atvėsti.
Orkaitę įkaitiname iki 225 C.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi naudodami mikserį. Plakame apie 5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Sumaišome su pienu.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Sumaišome su kiaušinių plakiniu. Po to supilame ištirpintą margariną, išplakame.
Kepimo skardą ištepame sviestu. Aš naudojau 44×28 cm skardą.
Tešlą supilame į skardą, išlyginame paviršių ir kepame apie 20 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
Glaistas – viename dubenyje sumaišome visus glaistui skirtus ingredientus ir užtepame ant atvėsusio pyrago. Supjaustome gabalėliais ir skanaujame!