Šio recepto idėją radau Agnės Jagelavičiūtės knygoje – ji ruošė tortiliją su šiuo įdaru. Aš pasirinkau gaminti tiesiog užtepą, ir, manau, nesuklydau.
Užtepėlę gardinau rausvaisiais pipirais. Nepaprastai kvapnūs rausvieji pipirai šiek tiek primena citrusinių vaisių skonį. Jie puikiai dera su vaisiais ir desertais, yra nepakeičiamas ingredientas gaminant baltuosius padažus, įvairius žuvies ir jūros gėrybių patiekalus.
Salotų mėgėjams šie pipirai taps nepakeičiamu ingredientu. Jie yra gana lengvi ir minkšti, beveik tuščiaviduriai. Dėl šios priežasties juos geriausia ne sutrinti pipirų grūstuvėje, o smulkinti peiliu.
Rausvieji pipirai patiekalui ne tik suteikia pikantiško skonio, bet ir žaismingą išskirtinę spalvą.
Kiaušinių ir avokadų užtepėlė
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 porcijas, užtruksite apie 5 min.
Reikės:
- 2 virtų kiaušinių;
- 1 avokado;
- 1 v. š. majonezo;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 saujelės krapų;
- 1 saujelės petražolių;
- 1 saujelės bazilikų lapelių;
- šlakelio citrinos sulčių;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio rausvųjų pipirų.
Kaip gaminti
Virtus kiaušinius nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą, šaukštu išskobiame minkštimą ir supjaustome nedideliais kubeliais. Avokadą apšlakstome citrinos sultimis.
Bazilikus, krapus ir petražoles susmulkiname. Kiaušinius, avokadą, žalumynus suberiame į vieną dubenį. Maišome su majonezu, pagardiname druska ir rausvaisiais pipirais.
Puikus užtepas paruoštas. Man jis skaniausias užteptas ant juodos duonos su sėklomis.