Aš bulves tarkuoju dviejų tipų tarkomis – viena stambesne, kita smulkesne. Jei tarkuosite tik stambia tarka, sutarkuotos bulvės sunkiai susijungs su kitais ingredientais ir ne itin gerai iškeps, o sutarkavus bulves tik smulkia tarka, bulvių masė gaunasi gana skysta.
Tad tarkuojant pusę bulvių stambiau, kitą pusę smulkiau – blynai iškepa idealiai.
Bulviniai blynai su varške ir dešrelėmis
5 porcijoms reikės:
- 5 vidutinio dydžio bulvių;
- 150 g varškės (9 proc. riebumo);
- 2 kiaušinių;
- 2 plonų, ilgų medžiotojų dešrelių (kiaulienos ar jautienos);
- 1 nedidelio svogūno;
- 2 valg. š. miltų;
- 0,5 arb. š. druskos;
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų;
- aliejaus (kepimui).
Kaip gaminti
1. Nulupame svogūną, susmulkiname.
2. Dešreles supjaustome plonais griežinėliais.
3. Varškę šakute sutriname su kiaušiniais, druska ir pipirais. Sumaišome su svogūnu, dešrelėmis ir miltais.
4. Bulves nuskutame. Tris bulves sutarkuojame smulkia tarka, o likusias dvi – stambia tarka. Sutarkuotas bulves sudedame į sietelį ir nuspaudžiame skystį. Sumaišome su varškės mase.
5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės vidutinės ugnies. Dedame po kupiną valgomąjį šaukštą bulvių masės, suformuojame plokščius, apvalius blynelius ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visus blynelius. Patiekiame su grietine ir bulvių prieskoniais ar žalumynais.