Juos gaminau iš atskirai išplaktų kiaušinių trynių ir baltymų, o tai suteikė ypatingo purumo šiems itališko stiliaus blyneliams.
Naudojau baltus speltų miltus. Gaminant su kvietiniais miltais, reiktų naudoti šiek tiek daugiau miltų, nei nurodyta recepte.
Blynelius patiekiau su šaldytų šilauogių džemu. Daugiau nei pusę stiklinės subėriau į puodą ir kaitinau keletą minučių, kol jos atsileido ir suminkštėjo. Įbėriau šiek tiek cukraus ir šaukštą ispaninių šalavijų sėklų. Po kelių minučių šis džemas sutirštėjo.
Citrininiai rikotos blyneliai su speltų miltais
Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite 16 blynelių
Reikės:
- 250 g rikotos (6 proc.);
- 1/3 st. pieno;
- 3 kambario temperatūros kiaušinių;
- 2/3 st. baltų speltų miltų;
- 1 arbat. š. kepimo miltelių;
- 2 valg. š. šviežių citrinos sulčių;
- 1 arbat. š. nutarkuotos citrinos geltonosios dalies;
- 2 valg. š. cukraus (ar pagal skonį);
- 1 arbat. š. vanilės ekstrakto;
- žiupsnelio jūros druskos;
- aliejaus blyneliams kepti.
Kaip gaminti
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
Elektriniu plakikliu išplakti kiaušinių baltymus, kol jie bus standūs, o indą apvertus visiškai nekris.
Dideliame inde lengvai išplakti rikotą, trynius, pieną, cukrų, citrinos sultis, žievelę.
Kitame inde sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, druską. Juos suberti į rikotos indą. Išmaišyti iki vientisos masės.
Atsargiai sukrėsti baltymus. Medine mentele išmaišyti iki vientisos masės. Palikti pastovėti apie 10 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros. Įpilti 1 1/2 valg. š. tešlos. Kepti apie 2-3 min. iš apačios, tada apversti ir dar pakepti apie 1-2 min.