Patys skaniausi cepelinai pagal mamos receptą

Mano mama man – pasaulio ir gyvenimo pamatas. Ramybė, šiluma ir atjauta kartu. Gera grįžti į tėvų namus, kur visada tavęs laukia, apkabina, pataria. 

Tradiciniai cepelinai su mėsos įdaru.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Tradiciniai cepelinai su mėsos įdaru.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Nov 29, 2019, 11:26 AM, atnaujinta Nov 23, 2023, 2:34 PM

mamos išmokau gaminti ir pačius skaniausius cepelinus.

Man atrodo, verdant cepelinus svarbiausia gerai paruošta bulvių masė – kad jie būtų minkšti ir lipnūs, o ne kieti kaip akmuo. 

Ruošdama cepelinus laikausi tokios proporcijos: viena dalis tarkuotų nusunktų bulvių ir 1/3 dalies virtų sumaltų bulvių. 

Taip paruošti cepelinai man skaniausi, nesuyra verdant. Padauginus virtų bulvių, verdant gali sutrūkinėti, o jei bus per mažai virtų bulvių, cepelinai išeis per kieti.

Tradiciniai cepelinai su mėsos įdaru

Reikalingi produktai:

  • 3-4 kg žalių bulvių;
  • 1 kg virtų bulvių;
  • 1 kg maltos kiaulienos;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos;
  • pipirų;
  • mažas svogūnas;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 2–3 v. š. bulvių krakmolo + krakmolo apvolioti cepelinams, jei reikės.

Kaip gaminti 

Iš vakaro išsiverdame bulvių. Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame tarkavimo mašina. Tarkius perkošiame per marlės audinį, o susidariusį skystį paliekame, kad nusistovėtų krakmolas. 

Išvirtas bulves sumalame. Žalių bulvių tarkių masės turėtų būti 3 kartus daugiau, nei virtų bulvių masės. 

Bulvių mases sumaišome, mušame kiaušinį, beriame druskos, sudedame nusistovėjusį krakmolą (skystį nuo bulvių „sunkos“ nupilame, ir ant indo dugno nusėda krakmolas, žinoma, jo kiekis priklauso, nuo bulvių krakmolingumo), papildomai dar įdedame 2–3 v. š. sauso bulvių krakmolo. Masę gerai išmaišome. 

Pasiruošiame mėsos įdarą: į faršą beriame mėgstamus prieskonius: druską, pipirus, smulkintą česnako skiltelę, pjaustytą svogūną, įmušame kiaušinį, išmaišome.

Formuojame cepelinus, juos apvoliojame bulvių krakmole ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 40–50 min.

Patiekiame su spirgučių padažu arba grietine.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.