Ruošiant šventinį stalą, o ypač laukiant daugiau svečių, žinau, kaip yra svarbu greiti ir paprasti užkandžiai, arba tokie, kuriuos galima pasiruošti jau prieš dieną.
Įdarytą papriką pagal šį receptą pagaminsite greitai ir paprastai. O jei ji pastovės šaldytuve pernakt, įgaus tik geresnio skonio. Manau, planuojantiems užkandžių ir vaišių stalą toks receptas tikrai pravers.
Papriką galima patiekti kaip atskirą užkandį arba kaip sumuštinį – tesiog uždėti riekeles ant mėgstamos duonos. Man asmeniškai labai skanu su bet kokia keptuvėje aliejuje šiek tiek pakepta duona.
Jei gaminsite daugiau tokių paprikų – siūlau rinktis kelių skirtingų spalvų paprikas, tuomet stalas bus tikrai spalvingas ir dovanos džiaugsmingą nuotaiką.
Skanaus!
Įdaryta paprika
Reikalingi produktai:
- 1 didelė paprika (mėgstamos spalvos);
- 1 valg. š. riebaus majonezo;
- 2 valg. š. kambario temperatūros sviesto;
- maža sauja tarkuoto sūrio (tokio kaip „Edam“);
- 1 česnako skiltelė;
- 1 kietai virtas kiaušinis;
- druskos, pipirų.
Kaip gaminti
Nupjauname paprikos kotelį, išimame sėklytes.
Smulkiai sutarkuojame sūrį, smulkiai supjaustome kiaušinį ir česnako skiltelę.
Viename dubenyje sumaišome sūrį, kiaušinį, majonezą, sviestą, česnaką, pagardiname druska, pipirais.
Prikemšame papriką įdaru ir paliekame šaldytuve porai valandų. Išėmę supjaustome apie 1 cm storio riekelėmis. Patiekite vieną ar su mėgstama duona.