Šiandien siūlome išbandyti kiek kitokias burokėlių salotas – kaukazietiškas. Kaip ir dera kaukazietiškam patiekalui, šios salotos šiek tiek aštrios ir kupinos kitokių skonių. Tad seniai pažįstamas patiekalas nušvis visai kitokiomis spalvomis.
Šios salotos puikiai tiks ir kasdienai, kaip užkandis ar garnyras, ir ant švenčių stalo – tikrai nebus gėda ir svečią pavaišinti.
Kaukazietiškos burokėlių salotos
Reikės:
- 2 vidutinio dydžio virtų ar orkaitėje keptų burokėlių;
- 2 česnako skiltelių;
- 1/3 stiklinės graikinių riešutų;
- 2 v. š. grietinės;
- žiupsnelio „Chmeli suneli“ prieskonių mišinio;
- druskos.
Kaip gaminti
Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite į dubenėlį, dėkite grietinės ir druskos.
Riešutus sukapokite smulkiau ir apskrudinkite sausoje keptuvėje. Suberkite ant burokėlių. Dėkite prieskonių, susmulkintus česnakus ir viską išmaišykite.
Gero apetito!