Šiandien prikepiau vištienos ketvirčių su bulvėmis.
Vištienos ketvirčius gausiai pagardinau česnako skiltelėmis, tai patikėkit – kvepėjo visa virtuvė, o tiksliau – visi namai.
O dabar pasidalinsiu receptu, nes viskas buvo labai skanu.
Kepti vištienos ketvirčiai su česnaku
Reikės:
- 4 vištienos ketvirčių,
- bulvių ir morkų,
- česnako,
- vištienos prieskonių,
- raudonosios saldžiosios paprikos prieskonių,
- česnako granulių,
- pipirų ir druskos,
- papildomai reikės sviesto.
Kaip gaminti
Nuplautus ir nusausintus vištienos ketvirčius įtryniau prieskoniais, išvardintais recepte.
Česnako skilteles supjausčiau plonesnėmis riekelėmis (išilgai) ir sukišau po vištienos ketvirčių odele.
Bulves pagardinau bulvių prieskoniais ir druska, apšlaksčiau aliejumi.
Morkas supjausčiau mažesniais gabaliukais.
Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi ir sudėjau vištienos ketvirčius, bulves ir morkas.
Kepiau orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
Įpusėjus kepti, po gero pusvalandžio, vištienos ketvirčius aptepiau sviestu.
Vištienos ketvirčiai buvo labai skanūs, mėsa minkšta ir aromatinga.
Skanaus!