Purūs ir minkštučiai orkaitėje kepti švilpikai su gardžiu padažu

Pagal šį mano pateiktą receptą švilpikai būna minkštutėliai, purūs!

 Orkaitėje kepti švilpikai su gardžiu padažu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
 Orkaitėje kepti švilpikai su gardžiu padažu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
 Orkaitėje kepti švilpikai su gardžiu padažu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
 Orkaitėje kepti švilpikai su gardžiu padažu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
 Orkaitėje kepti švilpikai su gardžiu padažu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
 Orkaitėje kepti švilpikai su gardžiu padažu.<br>Nuotr. iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Rasos virtuvės užrašai“

Mar 4, 2020, 11:51 AM, atnaujinta Feb 28, 2023, 9:43 AM

Tradiciniai švilpikai yra kepami orkaitėje. Tačiau lygiai taip pat galite kepti ir keptuvėje, o padažą rinktis kitokį, pavyzdžiui, grybų ir grietinėlės ar dar kitokį.

Jei norite, kad švilpikai būtų traškūs, nemaišykite jų su padažu, o iškeptus švilpikus patiekite lėkštėje ir šalia įdėkite padažo. Žodžiu – tai kiekvieno skonio reikalas.

Švilpikai 

Reikės:

  • 800 g virtų bulvių;
  • 100 g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos.

Padažui:

  • 200 g šaltai rūkytos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 500 ml grietinėlės;
  • smulkintų krapų;
  • druskos, pipirų.

Kaip gaminti

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, išvirus nupilkite vandenį, leiskite nugaruoti ir sugrūskite ar sumalkite mėsmale. Atvėsinkite.

Į bulves įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite miltus ir suminkykite tešlą.

Miltais pabarstykite stalą, išmiltuokite rankas, imkite gerą saują tešlos, dėkite ją ant stalo, pavoliokite abiem rankom pirmyn atgal, kad gautųsi ilga plona virvelė, ją šiek tiek suplokite ir supjaustykite norimo dydžio įstrižais rombeliais.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite švilpikus, aptepkite tirpintu sviestu.

Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus (laikas priklauso nuo švilpikų dydžio).

Kol kepa švilpikai, pasiruoškite padažą.

Padažo paruošimas: šoninę ir svogūną supjaustykite smulkiai ir pakepinkite keptuvėje. Tada supilkite grietinėlę, įberkite prieskonius, įmaišykite susmulkintus krapus.
Maišydami padažą ilgai jo nelaikykite virš ugnies, kai pradės tirštėti – nukelkite.

Iškepusius švilpikus suberkite į karščiui atsparų indą, supilkite ant jų padažą, išmaišykite, uždenkite dangčiu.

Indą su švilpikais statykite į dar karštą (išjungtą) orkaitę ir palikite 15-30 min., kad švilpikai prisigertų padažo ir suminkštėtų. Kuo ilgiau laikome orkaitėje, tuo jie skanesni.

Skanaus!

„Rasos virtuvės užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.