Tikras skanumėlis: avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Šį kartą ant mano stalo puikuojasi dailūs avižinių dribsnių ir razinų sausainėliai. Žinau, žinau – daug kas nemėgsta razinų, bet aš mėgstu, tad man šie sausainiai yra labai skanūs. 

 Avižinių dribsnių ir razinų sausainiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
 Avižinių dribsnių ir razinų sausainiai.<br>Nuotr. iš „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Mar 4, 2020, 6:05 PM, atnaujinta Feb 28, 2022, 5:13 PM

Jei jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tuomet naudokite džiovintas spanguoles ar kitas džiovintas mėgstamas uogas. 

Avižinių dribsnių ir razinų sausainiai taip pat labai gardūs kartu su stikline pieno arba karšta kakava. Mmm, skanumėlis...

Avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Iš nurodyto produktų kiekio išeis 35 sausainiai, matavimui naudojama 240 ml stiklinė

Reikalingi produktai:

  • 3 stiklinėsvisagrūdžių avižinių dribsnių
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1 stiklinės razinų
  •  225 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 1/2 stiklinės baltojo cukraus
  • 2/3 stiklinės rudojo cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1/3 arb. š. smulkios druskos
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • 1/3 arb. š. cinamono

Gaminimas

Razinas užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti, kol paruošime sausainių tešlą.

Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

Į kitą dubenį sudedame sviestą, plakame plaktuvu apie 1 min. (tam, kad gautume kreminę masę). Suberiame baltą ir rudąjį cukrų, plakame 2 min. Po to įmušame kiaušinius, plakame iki vientisos masės. Į tešlą įsijojame miltų mišinį, plakame, kol gauname vientisą masę.

Nuo razinų nupilame vandenį, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

Razinas ir avižinius dribsnius šaukštu įmaišome į tešlą.

Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių.

Drėgnomis rankomis imame apie 1 valg. š. tešlos, suformuojame kamuoliuką, jį šiek tiek suspaudžiame ir dedame ant kepimo skardos (aš formavau maždaug 1 cm storio ir 4-5 cm skersmens apskritimus). Tarp sausainių paliekame 8-10 cm tarpus. Sausainius kepame įkaitintoje orkaitėje apie 17-20 min. (priklausomai nuo orkaitės kaitrumo ir sausainių dydžio). Sausainių kraštai turi paruduoti, o paviršius vos parusti. Taip iškepame visus sausainius.

Iškepusius sausainius išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti ant orkaitės skardos apie 5 min., tada sudedame ant grotelių ir paliekame visiškai atvėsti. Skanaus!

Jei mėgstate minkštesnius sausainius, tuomet nesuplokite tešlos kamuoliuko ir dėkite tiesiai ant kepimo skardos.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.