Atsargų spintelėje visada rasiu miltų, kruopų, druskos, cukraus, konservuotų daržovių bei tuno.
Todėl šiandien paruošiau puikias, sočias ir skanias sluoksniuotas salotas su tunu. Jos gali išgelbėti, kai užsuka netikėti svečiai ar reikia greitai pagaminti ką nors užkąsti.
Salotas aš sluoksniavau žiede – taip atrodo puošniau, bet, žinoma, galima jas ruošti tiesiog stikliniame inde, kur taip pat matysis visi sluoksniai.
Sluoksniuota mišrainė „Mimoza“ su tunu
Porcijos – 2, užtruksite apie 10 min.
Reikalingi produktai:
- 4 virti kiaušiniai;
- 70 g fermentinio sūrio;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 1 indelis tuno aliejuje;
- 4 v. š. majonezo.
- ryšelis krapų.
Kaip gaminti
Kiaušinius nulupame. Atskiriame baltymus nuo trynių. Sutarkuojame baltymus, trynius, sūrį. Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
Sluoksniuojame mišrainę: dedame baltymus, ant viršaus – tuną, pabarstome smulkintu svogūnu, patepame majonezu, apibarstome tarkuotu sūriu, ant viršaus užberiame trynius ir smulkintus krapus.