Iš šios produktų normos vaflių gaunasi tikrai nemažai, todėl jei norite vafliais pasimėgauti vėliau, tarkime kitą savaitę ar už mėnesio, juos galite užšaldyti.
Po to šaldytus vaflius dėkite tiesiai į skrudintuvą ir vėl pašildykite.
Traškūs belgiški vafliai iš visagrūdžių miltų
Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite 14 vaflių, matavimui naudojama 240 ml stiklinė
Reikės:
- 2 stiklinių pasukų;
- 1 stiklinės visagrūdžių kvietinių miltų;
- 1 stiklinės kvietinių miltų;
- 3 kiaušinių (kambario temperatūros);
- 55 g sviesto;
- 5 valg. š. rudo arba balto cukraus;
- 1 arb. š. kepimo miltelių;
- 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto;
- 0,5 arb. š. valgomosios sodos;
- 0,5 arb. š. druskos.
Gaminimas
Sviestą išlydome mikrobangėje, paliekame šiek tiek atvėsti.
Viename dideliame inde sumaišome kvietinius ir visagrūdžius miltus, sodą, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
Kitame inde išplakame kiaušinius, supilame sviestą ir išmaišome. Po to supilame pasukas ir vanilinį cukrų, išplakame.
Šlapius ingredientus sumaišome su sausais naudodami šaukštą ar mentelę. Nereikia permaišyti, svarbu, kad ingredientai susijungtų (turi likti mažų miltų gumulėlių).
Įkaitiname vaflinę. Jei vafliai „prikimba“ prie Jūsų naudojamos vaflinės, tuomet patepkite trupučiu sviesto.
Tešlą pilame į vaflinę naudodami samtelį. Kepame, kol vafliai gražiai paruduoja. Mano vaflinėje vaflių pora kepa ~5 min. Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų naudojamos vaflinės, tad kepant pirmus vaflius reikėtų sekti laiką. Tik iškepę vafliai būna traškūs, po to palaipsniui suminkštėja.
Patiekiame su mėgstamais pagardais, skanumėlis!
Jei nemėgstate saldžių vaflių, cukraus kiekį galite mažinti.