Kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas, kurio nereikia kepti

Labai skanus, gaivus nekeptas pyragas. Puikiai subalansuotas vasariškiems orams.

Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas.<br>Nuotr. iš „Cukruoti debesys“.
Daugiau nuotraukų (4)

„Cukruoti debesys“

2020-06-19 14:24, atnaujinta 2023-06-19 12:10

Nekeptas kreminio sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas

Reikalingi produktai (16-18 cm skersmens formai)

Pagrindui:

  • 150 g avižinių sausainių
  • 70 g lydyto sviesto
  • 1 a. š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • žiupsnelis druskos

Kreminio sūrio sluoksniui:

  • 400 g kreminio sūrio (naudojau 22 proc. riebumo)
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 150-180 ml sutirštinto pieno (ragauti ir dėti pagal savo skonį)
  • 1,5-2 a.š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • 2-3 žaliųjų citrinų sulčių (ragauti maišant ir koreguoti pagal savo skonį)
  • 2 a.š. želatinos

Baltojo šokolado sluoksniui:

  • 100 g baltojo šokolado
  • 40 ml grietinėlės

Kaip gaminti

Želatiną užpilti šlakeliu vandens ir palikti išbrinkti.

Sausainius sumalti iki trupinių (jeigu sausainiams trūksta saldumo, galima įdėti 1-2 v.š. rudojo cukraus), įberti druskos, dėti tarkuotą žievelę, supilti lydytą sviestą. Gerai išmaišyti. Sausainius dėti į atsegamą torto formą ir gerai suspausti, padarant 1 - 1,5 cm aukščio kraštelius. Dėti į šaldytuvą.

Kreminio sūrio sluoksnis: grietinėlę išplakti iki standumo. Atidėti į šalį. Kreminį sūrį ir sutirštintą pieną gerai išplakti maišytuvu. Sudėti tarkuotą žievelę, supilti sultis. Gerai išmaišyti. Patarčiau nepilti viso sutirštinto pieno ir visų sulčių, o maišant paragauti ir nuspręsti, ar norisi daugiau kurio nors produkto.

Išbrinkusią želatiną pakaitinti ir maišant plaktuvu supilti į sūrio masę. Mentele atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. Viską supilti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių, kepimo formą keletą kartų lengvai stuktelti į stalą, kad kremas lygiau pasiskirstytų.

Dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.

Baltąjį šokoladą susmulkinti, supilti grietinėlę ir kaitinti kol šokoladas ir grietinėlė pilnai susimaišys (kaitinau mikrobangų krosnelėje: 30 s. aukštoje temperatūroje, maždaug tiek pat palikau pastovėti nejudinamą, tuomet gerai išmaišiau. Jeigu šokoladas dar neišsilydęs, pakartoti procesą dar 15-20 s.). Šokolado sluoksnį tolygiai paskirstyti ant pyrago.

Palikti šaldytuve kelioms valandoms. Puošti pagal poreikį.

Valgyti šaltą!

Receptas adaptuotas iš tinklaraščio „My Evil Twin's Kitchen“.

„Cukruoti debesys“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.