Mane labai sudomino šis receptas, tad ilgai nelaukdama jį išbandžiau.
Kaip ir gamindami bet kokį kitą „Tinginį“, galite rinktis kokius norite papildomus ingedientus – riešutus, džiovintus vaisius ir t.t.
Tikrai dar nesyk gaminsiu skanėstą pagal šį receptą, nes pagaminti jam reikia minimaliai pastangų, o rezultatas – 10 balų!
Šokoladinis „Tinginys“ su meduoliais
Reikės:
- 6-7 meduolių,
- 4-5 sausainių,
- 90 g juodojo šokolado,
- 90 g pieniško šokolado,
- 150 g grietinėlės (naudojau 30 proc. riebumo),
- džiovintų vaisių (papajų, cukatų).
Kaip gaminti
Meduolius ir sausainius sutrupinau, įmaišiau džiovintus vaisius ir išmaišiau.
Virš nedidelės kaitros grietinėlėje ištirpinau šokoladą.
Masę supiliau į smulkintus meduolius bei sausainius ir susukau, padarydama dešros formos „Tinginį“.
Skanėstas pagamintas, liko padėti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Skanaus!