Raudonųjų serbentų pagardas
Užtruksite apie 20 min.
Reikės:
- 500 g raudonųjų serbentų;
- 200 g cukraus;
- 50 ml acto;
- 4 skiltelių česnako;
- 1 a. š. druskos;
- 0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;
- ¼ a. š. cinamono;
- ¼ a. š. maltų juodųjų pipirų;
- ¼ a. š. maltų kvapiųjų pipirų.
Kaip gaminti
Serbentus nuskiname nuo šakelių, nuplauname. Suberiame į puodą. Šiek tiek patraiškome bulvių grūstuve. Pakaitiname iki virimo.
Nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, druską, prieskonius, smulkintą česnaką, actą. Pakaitiname keletą minučių.
Aš viską dar pertryniau maisto smulkintuvu.
Dar kartą užkaitiname ir pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.