Esmė ta, kad šių blynų tešla nemėgsta būti per daug judinama, kitu atveju blynai subliūkš ir bus plokšti.
Vietoje braškių galite naudoti kitas mėgstamas uogas – mėlynes, šilauoges, avietes ir pan., tačiau braškių gabalėliai šiuose blyneliuose itin tinka.
Na, o blynus gardinkite kaip tik patinka – medumi, šokoladu, sirupais, uogienėmis ir t.t.
Minkšti ir purūs amerikietiški blyneliai su braškėmis
4 porcijoms reikės:
- 250 ml pasukų arba kefyro
- 150 g miltų
- 1 saujos susmulkintų braškių
- 1 kiaušinio
- 2,5 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. sviesto
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 0,5 arb. š. valgomosios sodos
- 0,5 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 0,5 arb. š. druskos
- šiek tiek sviesto blyneliams kepti
Kaip gaminti
Sviestą išlydome mikrobangėje. Paliekame šiek tiek pravėsti.
Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
Kitame dubenyje plakimo šluotele išplakame kiaušinį su kefyru ir vanile. Pamažu įmaišome išlydytą sviestą.
Miltuose padarome duobutę. Supilame kiaušinių ir kefyro masę, šaukštu lengvai bei atsargiai sumaišome su miltais. Lėtai įmaišome braškių gabalėlius. Kuo mažiau maišysite tešlą, tuo puresni bus blynai. Miltų visiškai įmaišyti nereikia, turėtų likti šiek tiek gumulėlių.
Įkaitiname keptuvę ant vidutinės ugnies, ištepame sviestu, pilame mažą samtelį tešlos kiekvienam blynui ir kepame. Blynelius apverčiame tada, kai pasimato maži burbuliukai.
Blynus kepame, kol šie dailiai paskrunda iš abiejų pusių. Patiekiame su sirupais, uogiene ar mėgstamais vaisias ir uogomis.
Skanumėlis!