„Skonio“ skaitytoja Birutė pasidalijo savo pamėgtos daržovių mišrainės receptu, kuriame puikiai dera ananasai.
Ją mėgsta visa jos šeima, tad po pernykščio sezono sandėliuke neliko nė vieno stiklainėlio.
Daržovės ir vaisiai sukuria neįtikėtiną skonio fiestą. Išbandykit ir mėgaukitės!
Daržovių mišrainė su ananasais
Reikės:
- 2 cukinijų,
- 5 paprikų,
- 1 žiedinio kopūsto (arba 500 g morkų),
- 1 česnako,
- 1 skardinės konservuotų ananasų,
- 250 ml pomidorų padažo,
- pusės stiklinės cukraus
- pusės stiklinės aliejaus
- ketvirtadalio stiklinės acto
- 1 šaukšto druskos.
Kaip gaminti
Visas daržoves ir vaisius supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir sumaišius su visais kitais ingredientais pakaitinti 30 minučių.
Mišrainė gana spalvinga, turtingo skonio, ypač tinka prie vištienos.
Antras šios mišrainės variantas – jei vietoje žiedinio kopūsto dėsite 500 g morkų, mišrainė bus ryškesnės oranžinės spalvos.