Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas „Gardu Gardu“ laidoje pasidalijo tikrai labai paprasto, tačiau labai gardaus, nuostabiai atrodančio obuolių pyrago su švelniu migdoliniu „Frangipane“ kremu receptu.
Šis pyragas yra lengvas, labai kvapnus, o švelnios rūgštelės ir dar ypatingesnio skonio suteiks uogos.
Obuolių pyragas su migdoliniu „Frangipane“ kremu
Trapiai tešlai reikės:
- 80 g šalto sviesto,
- 90 g migdolų miltų,
- 65 g rudojo cukraus,
- 80 g miltų
Migdoliniam „Frangipane“ reikės:
- 190 g sviesto
- 140 g cukraus
- 50 g migdolų miltų
- 3 kiaušinių
- 40 g miltų
Taip pat reikės:
- 2 didesnių kietų obuolių
- 1 citrinos
- 10 g cukraus
- 400 g raudonų šaldytų uogų
Kaip gaminti
Visus tešlai skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki trupinių konsistencijos. Sudėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve, kad masė sutvirtėtų.
Nuvalyti obuolius ir supjaustyti vienodo dydžio skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis. Palikti pastovėti.
„Frangipane“ kremui sviestą išpurenti su cukrumi. Suberti migdolų miltus ir toliau purenti. Plakant mušti po vieną kiaušinį. Galiausiai atsargiai įmaišyti miltus.
Į kepimo formą dėti trupinius ir suformuoti vienodo storio pagrindą. Ant jo sudėti šaldytas uogas, paliekant apie 2 cm nuo kraštų. Ant viršaus supilti migdolinį kremą ir išlyginti paviršių.
Liko sudėti obuolius. Juos geriausia dėti ratu per visą paviršių. Galima užberti šiek tiek cukraus.
Kepti 175 laipsnių temperatūroje 40 min., po 40 min. sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir dar kepti apie 20 min.
Skanaus!