Mano siūlomas variantas labai paprastas, bet tuo pačiu ir skanus bei sotus. Išbandykite, ir tikėtina, kad patiekalas prigis jūsų virtuvėje.
Bulvių blynai su moliūgu
12 blynelių reikės:
- 300 g bulvių (6 vnt. nedidelių);
- 200 g moliūgo;
- 2 kiaušinių;
- 0,5 a.š. džiovintų krapų;
- druskos.
Padažui:
- 1 mažo agurko;
- 1 mažos česnako skiltelės;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- 2 a. š. majonezo;
- 1 a. š. natūralaus jogurto arba grietinės;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Dubenyje išplakite kiaušinius ir sudėkite per burokinę tarką sutarkuotas bulves ir moliūgą, nuo kurių rankomis nuspauskite skystį. Suberkite krapus, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Kepkite blynelius vidutiškai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių tol, kol gražiai apskrus.
Padažui agurką sutarkuokite burokine tarka ir nuspauskite skystį. Dubenyje sumaišykite tarkuotą agurką, smulkiai pjaustytą česnako skiltelę, krapus, majonezą, jogurtą arba grietinę, viską pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
Iškeptus blynelius patiekite su padažu ir jūsų mėgstamais papildomais ingredientais, pavyzdžiui, keptais kiaušiniais, skrudinta šonine ir pan.
Skanaus!