Greitai pagaminama kalakutienos ir bulvių apkepėlė: net pirštelius apsilaižysite

Kalakutiena karaliauja ant mano pietų stalo. Greitai pagaminama, skani ir soti apkepėlė. Kalakutiena, bulvės, grietinėlė – tai jau ne dietos derinys. Bet patikėkite – tai taip skanu, kad norisi pirštus apsilaižyti. 

Kalakutienos ir bulvių apkepėlė.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Kalakutienos ir bulvių apkepėlė.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Kalakutienos ir bulvių apkepėlė.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Kalakutienos ir bulvių apkepėlė.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Kalakutienos ir bulvių apkepėlė.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Kalakutienos ir bulvių apkepėlė.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Kalakutienos ir bulvių apkepėlė.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Kalakutienos ir bulvių apkepėlė.<br>„Kviečiu į virtuvę“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

„Kviečiu į virtuvę“

Nov 17, 2020, 11:03 AM, atnaujinta Nov 13, 2023, 10:02 AM

Kalakutienos ir bulvių apkepėlė

Porcijos 2. Užtruksite apie 50 min.

Reikalingi produktai:

  • 500 g kalakutienos filė;
  • 5 bulvės;
  • 1 morka;
  • 1 poras;
  • 1 skiltelė česnako;
  • ryšelis krapų;
  • ryšelis laiškinių česnakų;
  • druskos pagal skonį;
  • žiupsnis juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. persilado prieskonių;
  • 1 a. š. džiovintų raudonėlių;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 100 ml vandens;
  • šlakelis aliejaus.

Kaip gaminti

Kalakutienos filė supjaustome plonomis juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, persiladu.

Daržoves nulupame. Porą supjaustome žiedais, morką griežinėliais, česnaką pasmulkiname. 

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname porą ir morkas. Tada sudedame česnaką ir kalakutieną. Pakepiname, kol mėsa šiek tiek suminkštės.  

Grietinėlę sumaišome su vandeniu ir smulkintais žalumynais. Bulves supjaustome mandolinos tipo pjaustykle plonais griežinėliais. Pabarstome druska, raudonėliais. 

Keptuvės turinį su kalakutiena ir daržovėmis dedame į kepimo indą. Ant viršaus dedame bulvių griežinėlius. Užpilame grietinėlės ir žalumynų padažu. 

Dedame į įkaitintą iki 170 C orkaitę ir kepame apie 30–40 min. Skanaujame.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.