Dalijamės jos receptu.
Šventinis „Kelmas“
Reikės:
- 1 kg maltos mėsos ar faršo
- 1 kiaušinio
- šonkauliukų juostos
- prieskonių
- virtų bulvių
- krapų
- marinuotų grybukų
- salotų
Kaip gaminti
Į maltą mėsą ar faršą įmušti kiaušinį, prieskonius (pipirus, druską, česnakus) pagal skonį. Viską išminkyti.
Šonkaulius įtrinti pipirais, druska.
Surišti virvele, apačioje įpjovus mėsą tarp kauliukų po 2 cm, kad gražiai laikytųsi skardoje, į kaulų vidų kimšti paruoštą faršą.
Kepti apie 1 val. 175° temperatūroje.
Likus 20 min. iki kepimo pabaigos sudėti bulves.
Lėkštę papuošti salotomis, ant jų dėti iškeptą „kelmą“, papuošti petražolėmis, krapais, marinuotais grybukais.
Skanaus!