Šventinis „Kelmas“: kepsnys, kuris taps tikra vaišių stalo puošmena

Šeimos šventėms išsikepkite štai tokį kepsnį – „Kelmą“. Ir gardu, ir puošia stalą. Jo receptą konkursui „Skanios šventės“ pasiūlė mūsų skaitytoja Edita.

Šventinis „Kelmas“.
Šventinis „Kelmas“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 4, 2020, 10:19 AM, atnaujinta Nov 29, 2022, 12:47 PM

Dalijamės jos receptu. 

Šventinis „Kelmas“ 

Reikės: 

  • 1 kg maltos mėsos ar faršo
  • 1 kiaušinio
  • šonkauliukų juostos
  • prieskonių
  • virtų bulvių 
  • krapų
  • marinuotų grybukų
  • salotų

Kaip gaminti

Į maltą mėsą ar faršą įmušti kiaušinį, prieskonius (pipirus, druską, česnakus) pagal skonį. Viską išminkyti. 

Šonkaulius įtrinti pipirais, druska. 

Surišti virvele, apačioje įpjovus mėsą tarp kauliukų po 2 cm, kad gražiai laikytųsi skardoje, į kaulų vidų kimšti paruoštą faršą. 

Kepti apie 1 val. 175° temperatūroje. 

Likus 20 min. iki kepimo pabaigos sudėti bulves. 

Lėkštę papuošti salotomis, ant jų dėti iškeptą „kelmą“, papuošti petražolėmis, krapais, marinuotais grybukais. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.